Rawn Clark: Bardon Kézikönyv

   Rawn Clark 25 éves korában kezdte járni a Franz Bardon által közzétett beavatási utat, majd miután elterjedt az internet, tizenhárom éven keresztül adott tanácsokat internetes fórumokon a Bardon gyakorlatait végzőknek. A sok év gyümölcseit saját honlapon és könyvekben tette közzé, illetve Rawn még számos, a Hermetikus úton előrevivő meditáció szerzője, pl. az itt is ismertetett Nyolc Templom Meditációs Projekté is.
Franz Bardon elsősorban személyesen tanított, a könyvei kéziratát az ötvenes évek kommunista Csehszlovákiájából kellett a vasfüggönyön átcsempészni hogy kiadják őket, és ezt követően nem is élt már sokáig. Így közel sem volt olyan lehetősége a gyakorlatokat a könyvei alapján végzők kérdéseit megválaszolni, mint amit a mai technika megad a mai tanítóknak. Rawn viszont élt és él a lehetőséggel, így ebből a szempontból nekünk már sokkal könnyebb dolgunk van, mint az akár húsz évvel előttünk tanulóknak.
Ezek a szövegek a Rawn által Franz Bardon “Az igazi beavatás útja” c. művéhez írt “A Bardon Companion (Expanded Second Edition)”, más néven “New Commentaries Upon Initiation Into Hermetics” című művének, vagyis a Bardon Kézikönyv második verziója egyes részeinek a fordításai. Ez tulajdonképpen a rengeteg kérdés válaszainak letisztult összegzése.
Ez a mű hihetetlenül hasznos, számos remek tanácsot, segítséget, magyarázatot ad a gyakorlatok végzéséhez. Ezt olvasva mélyebben megérthető minden. Nem kell vakon követni az egyes utasításokat, hanem mindennek megérthető az oka. Nem csak a tananyag logikus felépítése lesz világos, hogy az egyes gyakorlatok hogyan építenek az előzőeknél megszerzett képességekre, vagy hogy miért olyan fontos pl. lelkiismeretesen elsajátítani őket, hanem az egész működése is világossá válik Clark tanításai alapján.

    A fordítás a saját haladásomnak megfelelően halad, mivel csak úgy igazán hiteles a fordítás, ha a fordító tudja is, mit fordít – így máris sokan érdekeltek a fejlődésemben
Egyben Rawn Clark Nyolc Templom Meditációs Projektjét is fordítom, amire szintén igen nagy igény mutatkozik.
Mindez egy nagyobb project része, aminek során magyar nyelven is elérhetővé válnak ezek az angol és más nyelveken már olvasható rendkívül hasznos információk.

Az egyes részek linkjei:

 

 

Folyt. köv.

Comment (1)

Leave a reply


Scroll to Top