Könyvajánló

Legújabb könyjánlások (a legújabbak a továbbiakban felülre kerülnek)

A Perspective on Franz Bardon
Franz Bardon munkásságának, életének, küldetésének és a személyét övező legendáriumnak 17 oldalas áttekintése. Reálisan bemutatja, hogy ki ő, miért hasznos követni gyakorlatias tanításait, valamint a személyét övező hamis mítoszokat és a munkásságát támadó kritikákat is helyre teszi.

Antonín Zadák – On Hermetics
Franz Bardon beavatási útjának első három fokozata, de kissé másképp: pl. van benne egy plusz gondolaturalás gyakorlat. A szerző feltételezhetően Franz Bardon közvetlen tanítványa volt, aki ezt a szöveget azért írta, mert Bardon könyvei nem voltak kaphatók Csehszlovákiában. A fenti linken letölthető.

Earl Nightingale – A legfurcsább titok
A gondolataink hatalmáról szól, és arról, hogyan adhatunk életünk alakulásának új, számunkra kívánatos irányt azok megváltoztatása révén. Egyben egy 30 napos gyakorlatot is ad hozzá.
Ehhez szükséges a gondolaturalás is, amit legjobban Franz Bardon első fokozatának szellemi gyakorlataival sajátíthatunk el, így azokat rögtön hasznosíthatjuk is.
A könyvnek hangoskönyv verziója is van.

Önszuggesztió témakörben (Az Igazi Beavatás Útja 2. fokozat):
-Leslie M. LeCron: Az önhipnózis technikája és felhasználása a mindennapi életben
Önszuggesztióhoz napközben is használható módszer az önhipnózis – ezzel nem csak elalváskor és felébredéskor kerülhetünk a megfelelő állapotba, hanem szándékosan és huzamosabb ideig is.
Jellemvonások, betegségtünetek okának visszakeresése és megváltoztatása a tudatalatti kikérdezésével és átprogramozásával.
A tudatalatti kikérdezésének gyors módjai, pl. ingával.
Ebben a könyvben is szerepel a pozitív és a negatív jellemvonások listázása, súlyozása és átprogramozása.
-Kurt Tepperwein: A Hipnózis Magasiskolája
(egészen kiváló, gyakorlatias mű, csakúgy mint Tepperwein további könyvei)
-William W. Hewitt: Hipnózis kezdőknek
-Agykontroll
– az összes Agykontroll könyv és tanfolyam ajánlható, mivel annak is az alapja a második fokozattól alkalmazott önszuggesztió, amit az Agykontroll igen gyakorlatiasan, sokféle kipróbált technika alkalmazásával közelít meg


Franz Bardon művei:
A FRANZ BARDON ÖSSZES MŰVE című könyv immár közkincs!
Bardon művei egy pdf fájlba szerkesztve, hibajavításokkal, nyomtatásra és olvasásra szánt változatban is letölthetők. Célszerű időnként újra letölteni, mivel a hibák kijavítása folyamatosan zajlik.
Facebook oldal
Közvetlen link: Franz Bardon összes

-A Nagy Arkánum
Ezen a címen szerepel az a kilenc, elsősorban az introspekciót segítő, kiemelkedően hasznos táblázat, amit állítólag maga Franz Bardon állított össze a tanítványai számára, és főleg az elemek és a (jellem)tulajdonságok kapcsolatáról szól. A fekete és a fehér jellemtükrökkel való munka a legfontosabb és a legnehezebb ezen az úton, amihez ez a dokumentum óriási segítséget nyújt. Egyben nagyon sok mindent megvilágít az elemek működésével kapcsolatban.
A lenti fájl a “Questions és Answers” (magyarul “Válaszok Arion mestertől”) mellékleteként megjelent angol nyelvű táblázatnak a beszkennelt verziója, azonban kereshetővé (digitálisan is olvashatóvá) alakítva.
A NAGY ARKÁNUM táblázatok

A három közismert beavató könyv:

-Az igazi beavatás útja

-A mágikus idézés gyakorlata

-Az igazi kabbala kulcsa

Önéletrajzi regény (Bardon vázlata alapján a titkárnője írta):

-Frabato

Ezt Bardon tanítványai állították össze Bardon szóbeli tanításai alapján:

– Dieter Rüggeberg – Válaszok Arion mestertől

Franz Bardon fiának és egyik tanítványának visszaemlékezése. A szellemi úthoz számos igen hasznos gyakorlati tanácsot és tanítást is tartalmaz:

– Dr. Lumir Bardon, dr. M. K: Emlékek Franz Bardonról

Rawn Clark művei:

-A Bardon Companion

-A Bardon Companion Expanded Second Edition
(Ez számos más kiegészítés mellett tartalmazza az előzőt is, részleges magyar fordítása megtalálható ezen a honlapon)

-The Eight Temples Meditation Project

-Center of Stillness Healing, Magic and Self-Knowledge

-The 231 Gates of Initiation

Clark könyveit nyomtatott formában ITT lehet megrendelni.

Más hasznos könyvek:

Igen érdekes, alapos és hasznos könyv Franz Bardon tanításai alapján. Színes, érdekes olvasmányként, gyakorlati útmutatóként és mély értelmű spirituális tanításként is olvasható:

-Tungli János – A Tarot Belső Szerkezete

Letölthető az OSZK honlapjáról: ITT

Zoli ajánlása: Az Igazság Fényében című könyv a tudás tiszta forrása azok számára, akik valóban keresik az Igazságot. A könyv olvasása nemcsak figyelmet és a leírtak szellemi átérzését igényli, hanem kíméletlen vizsgálódást is (a könyv linkje a képen)
-Abdrushin: Az Igazság Fényében

-Michael Laitman: Kabbala Kezdőknek (A Nyolc Templom meditációhoz is hasznos)

2 hozzászólás

Leave a reply


Scroll to Top